Make your own free website on Tripod.com

5 februari 2001

Het Nieuwsblad

Negen op negen voor Harelbeke

HARELBEKE — Na zeges tegen Charleroi en La Louvière nam Harelbeke nu ook de maat van Antwerp, dat op geen enkel ogenblik een voet in de match kreeg. En dat de alweer prima georganiseerde Ratten amper kansen nodig hebben, bewees Thompson met twee fraaie goals.

Harelbeke koos met Harmat, Medvid en Thompson voor een vrij aanvallend concept. Veel meer dan veldoverwicht en enkele goeie combinaties leverde dat aanvankelijk echter niet op. Vlak voor de rust dan de eerste uitgespeelde kans met een diepe bal van De Tollenaere richting Lachambre. Die schoof in de loop van Thompson en Mampaey was eraan voor de moeite. Scoren tegen 100 procent heet dat.

Antwerp-trainer Van Acker bracht na de rust Davis en Salahovic in voor Verbeeck en Seol en nu ging er toch iets meer dreiging uit van de bezoekers. Het beste wat daaruit voortvloeide, was een vluchtschot van Goots dat over en naast vloog. Ook Orman ging nog eens zonder succes zijn kans, maar de Antwerpenaars staken er te weinig tempo in om de Harelbeekse afweer in de problemen te brengen.

Ondertussen loerde Harelbeke op de counter en toen Harmat vanop de eigen helft kon vertrekken, leverde hij een goeie assist af. Wostijn liet lopen en Thompson haalde de buit helemaal binnen. Omdat Antwerp daarna met tien verder moest door de uitsluiting van Goots, kon het helemaal geen vuist meer maken. De enige keer dat Camara in actie moest komen, was op een kopbal van Salahovic. En die duwde hij in corner. Ei zo na werd het nog 3—0, maar diep gestuurd door een alweer hardwerkende De Tollenaere besloot Thompson te zwak om Mampaey te verschalken.

De Nieuwe Gazet

HARELBEKE—Antwerp is aardig op weg zijn zwakke competitie startte evenaren, zoniet zelfs te verbeteren. Na vier speeldagen verzamelde de Great Old destijds drie punten op twaalf. Vier wedstrijden in de terugronde leverden de roodwitten één schamel puntje op.

Op Harelbeke werd dan ook één van de zwakste prestaties van de laatste maanden neergezet. De Antwerp-kleedkamer had dan ook veel weg van een begrafenis.Zelfs een glimlach of grimas kon            erbij de spelers niet af. Iedereen besefte ze een ondermaatse prestatie hadden neergezet. Het feit dat thuisploeg Harelbeke onder de nieuwe coaching-tandem Alisic-Zeise een ware metamorfose heeft ondergaan, is nauwelijks een verontschuldiging te noemen. Wie op negentig minuten tijd de doelman van de tegenpartij éénmaal aan het werk zet, kan moeilijk verzachtende omstandigheden inroepen. Noureddine Ziyatti, de enige Bosuil-speler die iets of wat niveau haalde, toonde zich alleszins zeer ontgoocheld.

Geen vertrouwen

«Dit was zeer slecht. Ik kan niet begrijpen dat zoiets mogelijk is», jammerde Ziyatti na afloop."Ik wil niemand de steen werpen maar de manier waarop we tegen Harelbeke voetbalden, is onaanvaardbaar. Ik voel al weken een gebrek aan vertrouwen bij diverse medespelers.Dit terwijl ikzelf hemel en aarde beweeg om de ploeg in gang te krijgen." Ziyatti geniet tegenwoordig een vrije rol op het middenveld. «Hierdoor krijg ik van de trainer de kans mij te tonen, maar wat helpt het als je acties niet het minste resultaat opleveren. Ik loop mij een ganse wedstrijd te pletter en vind zelden een aflossingspunt. Ik kan begrijpen dat het momenteel niet draait zoals het hoort maar dan bestaat er nog altijd iets als inzet en dat heb ik vandaag te weinig gezien. Ik vrees dat er de komende weken harder zal moeten gewerkt worden om een einde te kunnen stellen aan onze mindere periode.»
 
Rood voor Goots

De eerste helft van Antwerp was rotslecht. De achterstand bij de rust bleef beperkt tot 1-0 omdat een dominerend Harelbeke in de zone van de waarheid eveneens faalde. De West­Vlamingen creëerden één kans en die werd benut. Trainer Van Acker probeerde met een dubbele wissel na de herneming de roodwitte formatie toch op gang   te krijgen. Tevergeefs. "Omdat Ziyatti de enige was met ideeën. Onze Marokkaan predikte ech­ter in de woestijn", aldus de Bosuil-trainer.

Aangezien de score lange tijd onaangeroerd bleef, had één degelijke actie misschien kunnen volstaan om Antwerp toch nog aan een gevleid gelijkspel te helpen. Een tweede doelpunt op counter van Thompson besliste daar evenwel anders over en de daaropvolgende rode kaart voor ‘Patje’ Goots deed voor de Sinjoren de deur helemaal dicht. Een kansloos Antwerp moet vooral de hand in eigen boezem steken. (JAN CLAESSENS)

3, 4 februari 2001

Het Nieuwsblad

,,Winst kan druk wegnemen”

Bernt Evens heeft het naar zijn zin op de Bosuil

ANTWERP — Oude liefde roest niet. Wanneer we Bernt Evens bellen, bevindt hij zich in het Philipsstadion in Eindhoven om er zijn ex-club PSV aan bet werk te zien tegen Groningen. De snelle linksback van Antwerp speelde vijf jaar in de jeugdreeksen van de Nederlandse topper en brengt nog regelmatig een bezoekje aan zijn vroegere maats.

,,Mijn broer van veertien speelt bij PSV en ik ken er nog heel wat jongens uit mijn tijd. Bovendien is het niet ver rijden van bij mij thuis, logisch dat ik geregeld een wedstrijd tracht mee te pikken”, opent Evens.

,,Uiteraard is het een schitterende ervaring om bij zo’n club te spelen, maar op een kans in het eerste elftal had ik nog wel even moeten wachten. Daarom koos ik eerst voor Genk, vervolgens Maasland en uiteindelijk Antwerp om mijn loopbaan verder uit te breiden. Dat is me goed bevallen, zeker die laatste overstap. Ik ben echt enorm enthousiast over mijn huidige club. Vorig seizoen wist ik al dat het zou klikken.”

Groeimarge

,,Toen Antwerp op Maasland kwam spelen, werden alle thuisspelers uitgejouwd door de Antwerpspionkop. Mijn transfer naar Antwerp was toen al bekend en toen mijn naam werd afgeroepen vlak voor de aftrap, werd ik zowaar toegejuicht. Ik speelde een sterke partij op Pivaljevic en we wonnen die match ook met 2—0. Er zijn nu nog mensen die me komen vertellen dat ze toen al wisten dat ik hier zou slagen.”

,,Maar zo evident is het allemaal niet. Je moet er elke dag opnieuw voor gaan, maar dat is met onze groep geen probleem. Antwerp heeft een zeer jonge kern en als je alle eersteklassers overloopt, dan hebben wij samen met Aalst wellicht nog de grootste groeimarge voor ons liggen. De club hoeft in de komende jaren dan ook geen zware inspanningen te doen om een degelijk elftal op de been te brengen. Als we deze kern kunnen samenhouden, dan kunnen we een heel eind ver komen.”

,,Ik heb overigens de indruk dat Antwerp weer in de lift zit. Die nieuwe tribune is eindelijk klaar en het stadion oogt nu heel mooi. Onze supporters maken er thuis ook altijd een gezellige boel van. Ik speel graag op de Bosuil door die speciale sfeer.”

Rust

Intussen zijn jullie met een één op negen wel een beetje weggezakt in het klassement. De partij in Harelbeke is meer dan zomaar een wedstrijdje.

,,Dat klopt. We moeten dringend nog een keer punten pakken. Zowel tegen Westerlo, Beveren als Charleroi werd er op een aanvaardbaar niveau gevoetbald. Maar als dat amper één punt oplevert, dan kan je moeilijk van een goeie periode spreken. Winst in Harelbeke betekent dat we helemaal veilig zijn. In het andere geval blijft het toch opletten, want volgende week trekken we naar Anderlecht en daarna komen er met Lierse, Moeskroen, Gent en Genk nog vier zware matchen. Voor een jonge ploeg als Antwerp is de interne rust heel belangrijk. Daarom moeten we ons zo snel mogelijk zien veilig te spelen en dat kan door morgen de volle buit te pakken.” (Peter NYS)

2 februari 2000

De Gazet Van Antwerpen

Antwerp wil zaterdag voetballen

ANTWERPEN - Antwerp-secretaris Paul Bistiaux dringt er bij het stadsbestuur nog eens op aan zijn club opnieuw op zaterdagavond te laten voetballen. Antwerp werd vorig jaar verplicht de risicowedstrijden op zondagmiddag te spelen, na zware rellen tussen supporters. Volgens Bistiaux is voetbal op zondag commercieel niet interessant.

Paul Bistiaux verwijst onder meer naar het Kiel, waar Germinal Beerschot de risicowedstrijden wel op zaterdagavond mag afwerken. De Antwerp-secretaris vraagt zich af waarom dat op het Kiel wel en op de Bosuil niet kan. Sportschepen Chantal Pauwels zegt begrip te hebben voor het standpunt van Antwerp, maar voegt er aan toe dat de veiligheid primeert. En dat laatste is de bevoegdheid van burgemeester Detiège en veiligheidsschepen Grootjans. (PVdP)