Make your own free website on Tripod.com

31 juli 2000

Het Nieuwsblad

Antwerp 2  Fortuna Sittard 0

DEURNE — In een povere eerste  helft beperkte Antwerp zich tot ave steriel veldoverwicht. Het zorgde pas na rust voor doelgevaar. Goots knalde op aangeven van Sergeant naast en De Roeck opende de  score na voorbereidend werk van  de ingevallen Evens. Sergeant  knalde voorlangs en de Koreaan Seol liet zich opmerken met een  fraaie rush. Zijn voorzet werd door Goots in de kruising gekopt. Ex-Antwerpspeler Wim Kiekens viel snel in, maar speelde een onopvallende partij. Antwerp maakte vooral na rust een goeie beurt met een uitstekende Chadwick en een bedrijvige Sergeant. Van Acker lijkt stilaan naar een vaste ploeg te groeien. Enkel rechts achteraan is het nog uitkijken wie de geblesseerde Siljanoski moet vervangen. Evens deed het goed, maar kon niet verstoppen dat hij een linkspoot is. (NPP)

DOELPUNTEN: 54’ De Roeck 1-0, 67’ Goots 2—0
ANTWERP: Parizek, Ribus (46’ Evens), LeIeu, De Roeck, De Neys (85’ Nagy), Van Britsom (46’ Goots), Sergeant, Verbeeck, Campara, Chadwick, Seol (75’ Peelman)

Da Silva (Antwerp) brengt broer mee

ANTWERPEN — Sandro Da Silva bracht vorige week zijn jongere broer mee uit Brazilië en wil deze laten meetrainen met de B-kern. De club dringt ondertussen aan op een contractverlenging van de kleine spelmaker (zijn verbintenis loopt eind volgend seizoen af), maar Da Silva hapte nog niet toe. Da Silva traint nog niet voluit en zal pas over drie tot vier weken weer speelklaar zijn. De openingsmatch op Westerlo komt te vroeg voor hem. (NPP)

Budts en Hilton (Antwerp) revalideren

ANTWERPEN — Barry Budts en Kirk Hilton, de twee jonge flankverdedigers die in juni precies dezelfde operatie ondergingen, werken aan hun terugkeer. Budts startte vorige week met loopoefeningen en sluit deze week aan bij de groep. Hilton zou al iets verder staan en speelde vorige week in Manchester twee wedstrijden. Zij worden uiterlijk begin september helemaal fit verwacht.

Ibrahim Yattara, de Guinees die bij het begin van de trainingen nog in de A-kern zat, loopt nog steeds op de Bosuil rond. Van Acker ziet wel iets in de technisch zeer begaafde rechterflank, maar niet op korte termijn. ,,Briljante techniek, maar hij moet nog heel wat kracht bijkweken”, aldus de trainer. Mogelijk krijgt Yattara toch een contract en wordt bij in de B-kern geplaatst met het oog op de toekomst.(NPP)

Bouwwerken worden hervat

Het bouwverlof zit er op en dat heeft ook zijn gevolgen voor de werken op de Bosuil. Deze week wordt begonnen met de opbouw van de tribune. Als alles volgens plan verloopt, wordt die op 9 september, wanneer Anderlecht op bezoek komt, ingehuldigd en in gebruik genomen. (NPP)

 

29, 30 juli 2000

Het Nieuwsblad

Eerste thuismatch voor Antwerp

DEURNE

Antwerp speelt vanavond voor de eerste en enige keer in de voorbereiding voor eigen publiek. Tegenstander is de Nederlandse topklasser Fortuna Sittard, waar ex-Antwerpspeler Wim Kiekens voetbalt.

Na Steaua en Westerlo de derde serieuze test vaar de Great Old, net als vorig seizoen aan een sterke oefencampagne bezig. De 1-7-winst bij tweedeklasser Maasland, vorig jaar toch één van de betere clubs in tweede, geeft aan dat rood-witten op schema zitten. Van Acker lijkt stilaan ook naar een vaste bezetting te evalueren, al zijn er achterin en vooraan nog enkele vraagtekens. Zo is het nog steeds niet duidelijk wie de Nigeriaanse libero Furo moet vervangen als die naar de Olympische spelen trekt. De jonge Karel D’Haene, overgekomen van vierdeklasser Waregem, laat telkens een uitstekende indruk. Maar het is zeer de vraag af Van Acker al zo’n zware verantwoordelijkheid op de schouders van de beloftevolle verdediger wil leggen.

Ook op rechts zijn ze er nog niet helemaal uit. Siljanoski verschijnt dit jaar niet meer op de velden en Budts is pas herbegonnen en heeft nog enkele weken nodig om helemaal op niveau te komen. De Hongaar Nagy, vroeger een centrale verdediger, lijkt te traag voor de flank zodat allicht Jonas De Roeck daar als tussenoplossing moet fungeren. Vooraan ging men er lange tijd vanuit dat het duo Goots-Peelman vaste keuze zou worden, maar de komst van de Koreaan Seol (woensdag meteen sterk op dreef) zorgt voor verhoogde concurrentie.

Op het middenveld worden de plaatsen ook duur. Campara en Van Britsom zijn normaal gezien zekerheden en Chadwick speelt al heel de voorbereiding de pannen van het dak. Tony Sergeant is een revelatie achter de spitsen, zodat het voor jongens als Da Silva, Verbeeck en Ribus, in tweede steeds zeker van hun stek, zwoegen wordt voor een plaatsje bij de elf. (NPP)

28 juli 2000

Het Nieuwsblad

Furo opgeroepen voor Olympische ploeg

DEURNE — Zoals verwacht, kwam de officiële selectie binnen voor centraal verdediger Furo, die opgeroepen wordt voor de Olympische selectie van Nigeria. Hij zou daardoor nagenoeg twee maanden afwezig zijn.

Deze week werd de Koreaan Seol getest en voorlopig goed bevonden, een Oekraïense aanvaller kreeg een negatief rapport. De jonge D’Haene, die het uitstekend deed als centraal verdediger, liep een verrekking op en kan vermoedelijk zaterdag niet spelen tegen Fortuna Sittard. (MCD)

27 juli 2000

Het Nieuwsblad

ANTWERP - Antwerp werkt volop aan de voorbereiding van de fandag op zondag 6 augustus. Er werd al één blikvanger van formaat aangetrokken: de populaire zangeres Alane Dante zal er de hoofdact verzorgen, terwiji de acteur Ludo Busschots het hele gebeuren presenteert. (MCD)

Maasland – Antwerp 1 – 7

MAASMECHELEN — Een aantrekkelijke partij die voor de rust gelijkop­gaand was met een soms leuk combinerend en beter Maasland. Eerdekens scoorde vanop de stip na een fout van D’Haene op Pereira. Goots tikte in twee keer de gelijkmaker binnen. Na de rust stak Antwerp een tandje bij met de debuterende Koreaan Seol in de spits naast Goots. Beiden wrongen aanvankelijk een reeks kansen de nek om. Rond het uur moesten de Maaslanders hun meerdere erkennen in de Sinjoren die hun walk—over ruim verzilverden. (LCM)

DOELPUNTEN:32’ Eerdekens 1—0 (strafschop), 38' Goots 1—1, 58' Chadwick 1-2, 68' Chadwick 1—3, 75’ Sergeant 1—4, 76’ Goots 1—5, 86’ Seol 1-6, 87’ Fatokun 1—7

MAASLAND:Creemers (46’ Verbovsak), Kubr, Ohrzan (70’ Ocal), Reumers, Vanhelden, Eerdekens (60’ Vranken), Wagemakers, Dreesen (66’ Selvi), Martens, Rogerio Pereira (70’ Nait Oukhedou), Marolt

ANTWERP: Mampaey, Leleu (70’ Ribus), Evens, Nagy (25’ D’Haene), Chadwick, Peelman (46’ Seol), Sergeant, De Roeck (46’ Van Britsom), Campara (46’ Verbeeck), Goots (85’ Fatokun), Furo

Regi Van Acker, trainer van Antwerp: ,,Leren verliezen een uitdaging”

DEURNE - De jongste vijf jaren trainde Regi Van Acker steevast topploegen in tweede afdeling. Drie keer bracht hij het tot de eindronde, zowel Kortrijk als Antwerp loodste hij naar eerste afdeling. Nu volgt voor de Waaslander het debuut op het hoogste niveau.

,,Schrik heb ik daar allerminst van. Me bewijzen? De anderen spelen ook maar met elf spelers. Ik ben toch al enkele jaren gewend om in een profploeg te zitten. Op dat gebied verandert er weinig. Langs de andere kant blijft het voor elke trainer met ambitie een uitdaging om zich op het hoogste vlak waar te maken. Ik denk dat ik daar nu klaar voor ben.” Natuurlijk zijn er toch wel enkele kleine verschillen. ,,Ik veronderstel dat ik nu niet meer zal gebeld worden door collega’s uit de hoogste afdeling, die me om advies vragen over één of andere speler uit tweede afdeling. Met sommigen heb je een betere relatie dan met anderen, maar waarom zou ik die gegevens niet uitwisselen.”

,,Het moeilijkste voor mij wordt het om te leren verliezen. Omdat je steeds aan de kop gespeeld hebt in tweede, waren er hooguit vijf tot zes verliesmatchen per seizoen. Dat aantal zal nu iets hoger liggen. Maar ik zal zeker niet proberen de schuld van het verlies in iemand anders zijn schoenen te schuiven. Dat is een té gemakkelijke oplossing. We hebben stilaan weer een beter imago bij de media en bij de scheidsrechters. Dat willen we zo houden.”

Van Acker vreest niet dat hij de kop van jut wordt als zijn ploeg enkele keren op rij verliest. ,,Ten eerste is er nog altijd leven na het voetbal, zeker? En ten tweede zit ik in een club waar de voorzitter weet waar de klepel hangt. Bovendien heeft Antwerp niet bepaald een traditie om snel van trainer te veranderen.” (MCD)

25 juli 2000

Het Nieuwsblad

De Neys (Antwerp) is terug

Nadat De Neys met zijn hielontsteking in het ziekenhuis moest worden opgenomen, ziet het er nu naar uit dat hij eind deze week opnieuw kan spelen. De Koreaan Seol Ki Guyin liet op training een goede indruk en zou woensdag op Maasland al verder kunnen testen. Hilton komt deze week in Deurne laatste test Manchester positief uitvalt. (MCD)

ANTWERP: Van Acker tevreden

Antwerp-trainer Regi Van Acker was tevreden met de 1—1-uitslag van zijn ploeg op Westerlo.

,,Wij kregen de beste kansen, net zoals tijdens de tweede helft vorige week tegen Boekarest, maar we benutten ze nog te weinig. Peelman maakte uiteindelijk het doelpunt. Daar was de jongen zelf heel blij mee. Goed voor zijn vertrouwen, want omdat het de voorbije weken niet altijd lukte, begon hij aan zichzelf te twijfelen. Ook in verdediging ging het behoorlijk. We gaven eigenlijk geen echte kansen weg, want het Westerlo-doelpunt kwam er uit een afgeweken vrijschop. Vooral de jonge Carl Daenen deed het als 19-jarige erg goed als libero, maar misschien moet daar toch een meer ervaren speler komen. Onze Koreaanse testspeler is intussen ook gearriveerd en hij meet wel degelijk 1,85m. Niet gekrompen in het vliegtuig dus. De Koreaanse international die al vijf keer scoorde in negen optredens met de nationale ploeg blijft hier twee weken om te testen. Woensdag spelen we onze volgende oefenpartij op Maasland, maar om 13 uur is er in ons stadion nog een fotosessie voorzien.” (MCD)

22, 23 juli 2000

Het Nieuwsblad

· ANTWERP — Antwerp legde gisteren een Koreaanse aanvaller vast. De 9-voudige international is al in het land. (MCD)

ANTWERP: Oefenprogramma Iigt vast

Het oefenprogramma van Antwerp voor de komende weken ziet er definitief uit als volgt: zaterdag 22 juli (19.30) Westerlo—Antwerp, woensdag 26 juli (19.00) Maasland—Antwerp, zaterdag 29 juli (19.30) Antwerp—Fortuna Sittard (met ex-Antwerpspeler Kiekens), dinsdag 1 augustus (19.00) Schoten—Antwerp, donderdag 3 augustus (19.00) Nieuwkerken-Waas—Antwerp, zaterdag 5 augustus RBC Roosendaal (de nieuwe Nederlandse ereklasser)—Antwerp.            (MCD)

De Gazet Van Antwerpen

Knieoperatie voor Siljanoski

DEURNE - Dragan Siljanoski, die zich vorige woensdag in de oefenmatch tegen Boekarest aan de knie blesseerde, zal zoals verwacht zes maanden buiten strijd zijn. De rechtsachter van Antwerp werd geraakt aan de kruisband, mediale band en meniscus van de linkerknie en zal pas binnen een tiental dagen geopereerd kunnen worden. Jurgen De Neys (ontsteking hiel) speelt vanavond niet mee op Westerlo. J.V.C.

Koreaanse Olympisch international Ki-Hyeun Seol traint twee weken op Bosuil: “Ik verwacht enorm veel van Antwerp”

DEURNE - De Koreaanse Michael Owen wordt hij genoemd, de nieuwe tester van Antwerp. Bij zijn aankomst in Deurne vertoonde hij op het eerste zicht weinig gelijkenissen met de kleine, kwieke super-spits van Liverpool. Seol is groot, sterk en spreekt geen woord Engels. Via Lee, zijn begeleider van de Koreaanse voetbalbond, maakt hij wel duidelijk wat hij wil: “bij Antwerp blijven”.

   

Voetballiefhebbers reageren vaak meewarig op de komst van testers, maar Seol kan écht een goede palmares voorleggen. “Ik maak deel uit van het Olympisch team dat zich kwalificeerde voor Sydney”, vertelt de 21-jarige aanvaller. “Bovendien droeg ik al zeven keer het shirt van liet nationale A-elftal en daarin scoorde ik vijf keer. Of het Koreaanse voetbal een goed niveau haalt? Herinner je je niet dat we op het WK ‘98 gelijkspeelden tegen België? Dat biedt me natuurlijk niet de zekerheid dat ik het niveau van Antwerp aankan. Maar ikzelf ben ervan overtuigd dat de supporters veel plezier zullen beleven aan mij. Ik ben hier om te blijven. Echt, ik verwacht veel van Antwerp. Ik kende de club niet, maar Lee heeft me alles verteld over de Great Old. Het geeft me een geweldig gevoel om bij Antwerp te mogen voetballen.”

Paul Bistiaux, secretaris van Antwerp, hoorde het glimlachend aan. “Ik hoop dat we de nieuwe Cha (ooit een vedette in Duitsland,  red) gevonden hebben, haha. Het is alleszins prettig eens een Koreaan bij de ploeg te hebben. Wees gerust, het is een voorbode van de komst van heel wat Aziaten naar Europa. Na Oost-Europeanen, Zuid-Amerikanen en Afrikanen zullen zij de volgende zijn. Zeker in het vooruitzicht van het WK in Japan en Korea proberen die bonden hun voetballers bij ons aan het werk te krijgen. Dat extra-sportieve aspect alleen is niet voldoende, Seol moet ons de volgende twee weken óp het veld overtuigen of we zetten hem terug op het vliegtuig.” (S.T.)

“Westerlo sowieso favoriet"

Antwerp en Westerlo, tegenstanders op eerste competitiespeeldag spelen vanavond vriendschappelijk tegen elkaar

ANTWERPEN - De meeste eersteklassers bereiden hun competitiestart voor tegen ploegen als Rapid Boekarest, Metz, Roda of Knokke. Westerlo en Antwerp maken even een uitzondering. Vanavond, amper twintig dagen voor hun onderling duel op de eerste speeldag, oefenen ze tegen... elkaar. “Ach, beide trainers gaan gewoon experimenteren”, maken Jan Ceulemans en Regi Van Acker zich niet druk.

* Gazet van Autwerpen: Vreemd, hé, dat Antwerp en Westerlo elkaar nu ontmoeten, net voor jullie wedstrijd op de eerste speeldag.

· Ceulemans: Een beetje spijtig, ja. Eigenlijk wil Westerlo in de voorbereiding nooit tegen Belgische eersteklassers spelen. Die ploegen kennen we allemaal. Maar ja, de twee clubs waren op zoek naar een tegenstander van een degelijk niveau en zagen aanvankelijk geen graten in een onderlinge match. Als we elkaar op de negende of tiende speeldag ontmoeten, praat niemand erover, dachten we. Toen de kalender bekend werd, moest ik even slikken. Toch hebben we er niet aan gedacht het duel af te voeren. In de Beker Coeck hadden we ook tegen Antwerp kunnen spelen.

· Van Acker: Kan je geloven dat we bijna een akkoord hadden met Beveren voor nóg een oefenwedstrijd? Dan hadden we tegen de eerste twee tegenstanders uit de competitie geoefend.

* Jullie spelen zaterdag toch niet met de typeploeg van 12 augustus?

· Van Acker: Antwerp hééft nog geen ploeg. Ik gebruik de voorbereiding om spelers op verschillende posities uit te proberen. Ik wil zien hoe ze reageren als ze op een andere plaats terechtkomen. Dat ga ik ook in Westerlo doen. Bovendien pas ik mijn trainingsschema niet aan. In de competitie trainen we eenmaal daags voor de wedstrijd, nu gewoon twee keer.

· Ceulemans: Ik wacht tot heel laat in de voorbereiding om een vast elftal te vormen. Dat lijkt riskant, maar vorig seizoen is dat schitterend gelukt. Stel dat ik nu al een basiself zou hebben, hoe gemotiveerd zijn de anderen dan nog? Bij mij krijgt elke speler een échte kans.

* De partij Iijkt vooral in het nadeel van Antwerp, pas terug uit tweede klasse en dus nog onbekend voor de mensen van het hoogste niveau.

· Van Acker: Is Antwerp zo’n onbekende in eerste klasse? Nee nee, ze ken­nen ons wel, wees gerust. Ik heb vorig seizoen veel coaches uit eerste klasse op de Bosuil zien spioneren.

· Ceulemans: Toch moet ik bekennen dat ik Antwerp nauwelijks ken. Daarom ga ik de tegenstander zaterdag zeker in het oog houden. Vooral de individuele prestaties van enkele spelers en de stilliggende fases. Dat laatste aspect is trouwens het belangrijkste bij scouting. Maar het heeft geen zin op de tactiek van Antwerp te letten. Die zal op12 augustus helemaal anders zijn.

· Van Acker: Weet je, dat wordt ons voordeel van tegenstanders bekijken in eerste klasse. In tweede had scouten weinig zin, want de anderen pasten zich altijd aan aan Antwerp. Gingen we kijken naar Kapellen, dan speelde dat met drie spitsen, tegen ons liep er met moeite één mannetje vooraan. Dat zal dit seizoen niet gebeuren.

* Willem Van Hanegem zei ooit: De allermoeilijkste opdracht uit de hele competitie is áltijd de openingswedstrijd.

· Ceulemans: Dat klopt, je weet nooit hoe ver je staat. Al win je alle vriendschappelijke matchen, plots kan je de eerste competitiematch verliezen. Tussen voorbereiding en competitie zit zo’n enorm verschil. Daarom til ik niet zwaar aan het resultaat van zaterdag, al verlies ik liever niet met 0-3 of zoiets.

·  Van Acker: Wat er dit weekend ook gebeurt, op l2 augustus is Westerlo favoriet. Het verloor vorig seizoen slechts één keer in ‘t Kuipke. Op de eerste speeldag staan de thuisploegen sowieso onder druk. In die optiek hebben wij aan de bond gevraagd op de eerste speeldag op verplaatsing te mogen spelen. De kalendermaker heeft onze wens ingewilligd. Niemand verwacht iets van Antwerp; al wat we pakken, is meegenomen. Zo zie ik het graag. (Steven Tuyls)

20, 21 juli 2000

Het Nieuwsblad

Antwerp – Antwerp zoekt nog vrijwilligers die willen meewerken aan de fandag van 6 augustus rond het Bosuilstadion. Zij kunnen zich aanmelden op het secretariaat. Opgelet: nieuw telefoonnummer: 03/328.08.60.  (MCD)

Antwerp: Siljanovski 6 maanden out

SCHOTEN — De wedstrijd tegen Steaua was amper begonnen of Siljanovski werd zwaar geraakt. Diagnose: gescheurde kruisbanden en mediale banden van de knie. Revalidatie: minstens zes maanden. (MCD)

Antwerp 0

Steaua Boekarest 0

SCHOTEN - De Roemenen hadden veldoverwicht en kregen enkele kansen, maar Mampaey was attent. Na de pauze raakte ook Antwerp in de buurt van het doel en een vrijschop van Goots trof de lat. (MCD)

ANTWERP: Mampaey, Evens, Leleu, Furo (46’ De Roeck), Siljanovski (5’ Nagy), De Neys (62’ Ribus), Van Britsom, Campara, Chadwick, Goots, Peelman (46’ Sergeant)

19 juli 2000

Het Nieuwsblad

ANTWERP — Antwerp kwam tot een akkoord met Campara. Hij doet zijn contract van twee jaar uit en speelt vanavond voor het eerst tegen Steaua Boekarest (19 uur op Schoten). De Brit Hilton komt begin volgende week op training toe. De zoektocht naar een libero en een shirtsponsor duren verder. (MCD)

ANTWERP: Alleen luxeproblemen

Niets dan optimistische klanken bij Antwerp, dat vanavond in het park van Schoten al een soort galawedstrijd speelt met Steau Boekarest als serieuze tegenstander. Maar het ziet er wel naar uit dat de plaatsen bij de rood-witten duur worden.

Trainer Regi Van Acker zit uitsluitend met luxeproblemen. ,,Er wordt opnieuw gepraat tussen Campara en het bestuur. Als diens raadsman het licht op groen zet, dan speelt hij dit seizoen op Schoten al voor het eerst mee. Wij zijn ook volop in onderhandelingen met een libero die moet kunnen spelen gedurende de periode dat onze Nigeriaan Iyenemi vermoedelijk met de olympisehe ploeg van zijn land weg is. Daar komt nog bij dat Da Silva dermate positief evolueert, dat hij al baloefeningen kan uitvoeren, terwijl Budts actief was met loopoefeningen.

Blijven alleen nog Mertens en Hilton die aan revalidatie bezig zijn. ,,Maar we moeten nog eens contact opnemen met Manchester want voor mij kan hij even goed bij het medisch team van United worden opgevangen. Van onze medische staf kreeg ik te horen dat onze ploeg uitstekend scoort qua vetgehalte met cijfers tussen 6 en 8 procent. Wij hebben ten slotte ook beslist de Guinees Yatara nog even langer de kans te geven om te acclimatiseren. Hij traint nog één week met de kern mee en nadien met de beloften. We moeten ervan uitgaan dat de jongen wel talent heeft, maar zeker nog niet dadelijk inzetbaar is voor het eerste team.”   (MCD)

18 juli 2000

Het Nieuwsblad

ANTWERP — Campara had gisteren een positief gesprek met het Antwerp—bestuur. De kans is groot dat hij woensdag op Schoten al speelt tegen Steau Boekarest. Da Silva trainde met de bal, Budts hield het bij loopoefeningen. Alleen Mertens en Hilton zijn nog in revalidatie. Woensdag zou een libero kunnen worden getest. De Guinees Yatara wordt toegevoegd aan de beloften. (MCD)

WESTERLO: Vriendschappelijk tegen Antwerp

Westerlo speelt zaterdag vrienschappelijk tegen Antwerp en op zaterdag 29 juli tegen Lierse. De toegangsprijs in ‘t Kuipje bedraagt 400 frank (tussen 12 en 16 jaar: 200 frank). Met een nieuw abonnement betaal je slechts 200 frank.    (KMG)

12 juli 2000

Voetbalmagazine  

,,De essentie nu is niet het scoren, maar het collectief”

De Great Old neemt zijn plaats in eerste klasse weer in met de jongste groep uit haar geschiedenis.

,,Voor mij wordt het in principe makkelijker: ik moet geen dertig goals maken.” (Patrick Goots)

“Ze lachen altijd met onze bouwplannen, maar je ziet nu zelf dat het serieus is.” Paul Bistiaux begroet de bezoeker en troont hem mee naar de bouwput waarin straks een nieuwe tribune moet verrijzen. Daar waar vroeger de X-side zijn ploeg toeschreeuwde, komt een complex met in een eerste fase drieduizend zitjes. Bistiaux: ,,Wat comfort voor de eigen fans. In een tweede fase komt er misschien nog een ring bovenop, maar voorlopig zijn we hiermee tevreden.”

Het complex, dat dicht tegen de goal aansluit om voor sfeer te zorgen, moet klaar zijn tegen half september, als kampioen Anderlecht naar de Bosuil komt. Voor de wedstrijden tegen Beveren en Harelbeke is het misschien nog iets te vroeg.

Voor wie bouwwoede wil zien, is het ook nog te vroeg, voorlopig monteren de technici alleen nog maar een reuzenkraan. ,,We gaan benji-sprongen organiseren om geld in de kas te krijgen”, wordt aan de kant gegrapt. Het cynisme blijft groot bij het handjevol supporters, vooral oudjes, dat de training aanschouwt. Daar hebben twee seizoenen tweede klasse niks aan veranderd. ,,Altijd de laatste, ook bij het bouwen.” En: ,,Nu komt de kraan, als straks de bouwvakantie begint.”

Bistiaux: ,,Ach, dat weten wij ook. Het gaat om een prefabconstructie zoals ze ook in Genk gebruikten. Daarmee kan het heel snel gaan.” Kostprijs: 70 tot 75 miljoen, bijeengebracht door een vers opgerichte vzw onder impuls van Raoul De Donder, een industrieel in hout. Met de club werd een akkoord gesloten over de terugbetaling van de investering. Clubs kunnen immers in vergelijking met vroeger veel minder makkelijk geld bij de banken lenen, zodat dit een uitweg uit de problemen was.

Wat de twee jaar tweede klasse uiteindelijk kostten? Bistiaux: ,,Daar heb ik geen direct zicht op. Qua tv-inkomsten, publiciteit en seats was het beduidend minder, de publieke belangstelling anderzijds was beter. Vorig seizoen hebben we twee keer het stadion uitverkocht, voor de beker tegen Lierse en voor de kampioenenwedstrijd tegen Ingelmunster. Twee keer twaalfduizend toeschouwers.” Een trainingswatcher later daarover: ,,Zouden we dan niet beter in tweede de top spelen en op het laatste wat uitbollen? Dan is er tenminste volk en sfeer. Voor mij hoefde eerste klasse niet.” Bistiaux:

,,De club kan niet blijven leven in tweede, we moesten eruit. Tweede is een hel.”

Het moest niet alleen financieel, maar ook om het contract met Manchester United, nog gesloten voor de degradatie twee jaar geleden, te behouden. In dat contract, dat voorziet in het uitlenen van spelers onder voor de Great Old gunstige voorwaarden, stond dat stamnummer 1 binnen drie seizoenen weer zijn plaats in eerste moest heroveren. In vergelijking met vroeger boekt men hier vooruitgang, zegt Bistiaux: ,,Chadwick, die tussen haakjes al werd geselecteerd voor Jong Engeland, is nu al hier van bij de start van de voorbereiding. Vroeger kwamen die jongens pas toen het seizoen al bezig was.” Linksachter Hilton komt wellicht ook nog, eens zijn revalidatie voorbij is.

Van de zes spelers die United al stuurde, noemt Bistiaux Chadwick, een linkspoot, de beste. ,,Het zou me niet verbazen mocht hij het in dit en twee jaar tot in de eerste ploeg schoppen.” Een andere ex­Antwerp-speler deed hem dat al voor: Danny Higginhotham speelde vorig seizoen een paar keer mee met de eerste elf van Manchester en verhuisde vorige week voor 2 miljoen pond (ruim 130 miljoen frank) van United naar Derby County. Bistiaux: ,,Ergens ook een voldoening voor ons, want hier kreeg hij het jaar first team-football waar hij volgens de mensen van ginder nood aan had. Engeland zit immers met een reservencompetitie waar de wedstrijden elkaar heel onregelmatig opvolgen.”

De kern oefent intussen voor de tweede keer die dag. Met veel voor het grote publiek nog onbekende shotters (Evens, Sergeant, Mertens, Chadwick...). Zelfs de eigen supporters moeten zoeken naar bekende gezichten. Namen trok Antwerp niet aan, daarvoor ontbrak het grote geld, wél jong Belgisch talent. Vaak einde contract, alleen voor Lierse-spits Peelman moest de buidel fiks open. Er worden nog wat buitenlandse testers verwacht, maar héél veel komt er straks wellicht niet meer bij. Bistiaux: ,,In vergelijking met vroeger is het openhouden van de transferdeadline tot in maart een verademing, je krijgt tijd om eventuele ongevallen op te vangen.”

Een van die ongevallen overkwam William Verbeeck, groot talent op het middenveld. Hij speelde een sterke beginfase van de competitie vorig jaar, tot hij met een open beenbreuk uitviel. Het kostte hem een volledig seizoen. ,,Ik ben nu pas bijna klaar”, verwoordt hij het na de training.

Antwerp werd vorig seizoen kampioen met 19 punten voorsprong en moet nu twee basisspelers vervangen: aanvoerder Geert Emmerechts, die liever in tweede bleef en een contract tekende bij Roeselare, en prijsschutter Darko Pivaljevic, die naar Köln verhuisde en aan de kant niet op unanimiteit kan rekenen. Een luiaard die zijn momenten koos, is nog een vriendelijke samenvatting van wat omschrijvingen. Bistiaux: ,,Darko was een klasbak, anders neemt Köln hem niet.” Assistent Paul Degenaers haalt er de cijfers bij: ,,Zestien goals vorig seizoen, heel belangrijk voor de ploeg.” Trainer Regi Van Acker knikt:,,Groot talent.”

Opvallend op training: in de grote groep van vijfentwintig spelers, twee beloftevolle junioren incluis omdat die toch schoolvakantie hebben, zitten nog nauwelijks Joegoslaven. Dat was ooit anders.

Twee dertigers zijn er, Goots en Van Britsom. Leleu is bijna 30, Kris Mampaey wordt het in november. De rest zijn vooral jongeren. Van Acker: ,,Voor het eerst in honderd twintig jaar gaat Antwerp een jonge ploeg hebben. Tweederden van de kern is minder dan 22 jaar. Dat zal straks ongetwijfeld zowel positieve als negatieve gevolgen hebben. We gaan wedstrijden verliezen door een gebrek aan ervaring, maar winnen door ons grote enthousiasme. Met Mampaey kwam er een ervaren keeper bij, Goots en Van Britsom hebben hun ervaring en William traint weer mee met de groep en groeit naar zijn vroegere niveau toe.”  

Vorig seizoen pakte Antwerp uit met sprankelend aanvallend voetbal, wat mogelijk was door het surplus aan vooral aanvallend talent dat gretig in de strijd werd gegooid. Gaat Van Acker het nu anders aanpakken? ,,Zowel voor mij als voor veel spelers wordt het een ontdekkingsreis in eerste klasse. Jullie zien toch graag aanvallend voetbal? We gaan zien wat het wordt. Ik tast ook nog in het duister maar het is wel de bedoeling om iets te brengen. We zijn in het transferbeleid dit gegaan van het feit dat we iets meer ruimte voorin zouden krijgen, zodat we dus zochten naar offensieve snelheid en diepgang. Met Pivaljevic verliezen we een klasbak, maar met Peelman als rechtsvoetige en Chadwick als linksvoetige krijgen we de diepgang waar het in het moderne voetbal toch naar evolueert. Hoe we het achterin gaan oplossen, moet ik afleiden uit wat de oefencampagne brengt, al heb ik nog nooit anders dan met vier in verdediging gespeeld.”

Vier achterin, twee controlerende middenvelders en vier spitsen, allicht evolueert Antwerp in de richting van dat plaatje.

Hoe kijken de routiniers aan tegen de terugkeer naar eerste klasse? Is Antwerp voldoende gewapend? Marc Van Britsom: ,,Het is een groep die op dit moment nauwelijks valt in te schatten. Ik denk dat we vooral geen vooroordelen moeten hebben. Het verdwijnen van de twee basisspelers is op te vangen, wat het systeem betreft is het aan de trainer. Ik wil hier zijn werk niet doen, maar voetballen zoals in tweede, ik denk niet dat we dat gaan of kunnen doen. Hij zal daarom wel gekocht hebben in de richting van een andere speelwijze. Vorig jaar speelden we gewoon in functie van vier, vijf offensieve talenten die het verschil moesten maken. Nu gaan we het organisatorisch allemaal iets beter aan banden moeten leggen omdat we stuk voor stuk sterkere tegenstanders bekampen. Ik veronderstel dus dat we iets meer achteruit leunen om vandaar uit te breken. Alle ploegen die uit tweede komen, kennen hun aanpassingsmoeilijkheden, wij straks allicht ook. We staken er vorig seizoen bovenuit, in dat opzicht is het positief, maar ik weet op dit moment niet hoe sterk deze groep is.”

Kris Mampaey moet in een rechtstreeks duel met doelman Parizek uitmaken wie straks onder de Antwerpse lat staat. Mampaey ruilde in de zomer van 1996 Lierse voor Willem II, waar hij vorig seizoen onder de lat stond tijdens de campagne in de Champions League. Aan de winterstop kwam Geert De Vlieger en ontgoocheld trok Mampaey voor een paar maanden naar Schotland. ,,Maar dat was niet houdbaar. Mijn vriendin, die hier nog werkte, en ons kindje bleven in België achter omdat ik slechts tot het einde van het seizoen tekende. Ik keerde om de veertien dagen terug naar huis om ze eens te zien. Een onhoudbare situatie. Ik heb dus gekozen voor het familiale. Er waren nog aanbiedingen, maar Antwerp zat met een contract voor vijf jaar het snelste op de bal."

Hij werkte drie jaar onder huidig Ajax-trainer Co Adriaanse en leerde daar in tactisch opzicht veel van. Mampaey: ,,Ik ben al een tijd weg uit België, het is duidelijk dat ik op alle vlakken ben geëvolueerd. Of ik eerste keeper word? Ik kom uiteraard niet om op de bank te zitten, maar het is wel de trainer die beslist."

Patje Goots was drie jaar weg uit eerste klasse. ,,Maar nooit echt uit de belangstelling”, grijnst bij. ,,Ik heb qua publiciteit drie mooie jaren gekend, zelfs het parochieblad kwam bij wijze van spreken langs voor een verhaal. Daarvoor hebben ze me onlangs bij Kelme nog eens bedankt nadat ik mijn contract met hen opzegde. De essentie nu is met het scoren, maar proberen om er een sterk collectief van te maken. Met Darko zijn we immers toch onze King kwijt.”

Tot zijn verbazing was bij in de eerste oefenwedstrijd van het seizoen aanvoer­der. Goots: ,,Leiderschap is een groot woord, maar ik denk dat men dat in Turnhout van mij ook al wel verwachtte. Men denkt voor die band niet direct aan buitenlanders en er zitten veel jongeren in de ploeg, allicht heeft het daarmee te maken.”

Was de verleiding voor hem niet groot om in tweede de King te blijven ? Goots: ,,Tja... Ik ben in feite drie jaar geleden naar Turnhout gegaan om zo snel mogelijk terug te keren naar eerste klasse. We hebben echter twee jaar ondervonden dat het niet makkelijk is om uit tweede weg te komen. Toen er sprake was van een transfer naar Antwerp, vroeg Regi Van Acker waar mijn ambities lagen. Ik zei hem dat ik terug naar eerste wilde. Daarop is mijn transfer doorgegaan.”

Hij is nu drie jaar weg uit eerste, vreest bij de hernieuwde kennismaking? Goots: ,,De bekerwedstrijd vorig jaar tegen Lierse en de diverse oefenwedstrijden die we vorig seizoen tegen eersteklassers afwerkten, sterkten me alleen maar in mijn mening dat het er zeker niet beter op werd. Ik heb lang geen wedstrijden gekeken in eerste, maar toen ik Anderlecht een keer aan het werk zag, vond ik het niveau erbarmelijk. Het excuus was nog dat het veld slecht lag, maar wat ze op de mat legden, sloeg alles. Als ik vergelijk met wat ze in mijn tijd brachten — met Scifo en wie nog allemaal — dan kan ik niet anders dan zeggen dat het nu minder is. Bang ben ik dus zeker niet, want voor mij gaat het in principe iets makkelijker worden: ik moet volgend jaar geen dertig goals maken.”

Goots en drie jaar tweede klasse: achtereenvolgens was hij er goed voor negenendertig, zevenendertig en tweeëndertig goals. Goots: ,,Eén goal per wedstrijd was op den duur niet genoeg, het moesten er twee of meer zijn. Toen ik voor Antwerp tekende, zei men: jamaar, voor twintig goals moet je hier niet komen. Onbewust zorgt dat toch voor druk. Je moet scoren, tot in het extreme toe. Nu hoor je echter: als Goots er vijftien maakt en Peelman ook, dan zullen we een goed seizoen draaien. Conditioneel voel ik me beter dan ooit. Hoever ik uitkom, zie ik wel. Voor mij geldt de sportieve uitdaging. Ik heb drie jaar — en dat zeg ik met veel respect —liggen kloten in Hekelgem, Visé en Ingelmunster, nu mag ik terug naar Anderlecht, Brugge en Standard. Tweede klasse is een interessante reeks, maar eerste klasse is dat zeker ook. Er zullen ongetwijfeld momenten komen dat het wat moeilijker wordt en dat ik er eens naast val, maar dat weegt niet op tegen wat straks weer op me afkomt.” (PeterT’Kint)

Het Nieuwsblad

Geen tickets voor bezoekers op Antwerp

DEURNE — Het is Antwerp menens met de veiligheidsvoorzieningen in en om de Bosuil. De club besloot om op de wedstrijddagen geen loketten te openen voor bezoekende supporters. Fans die hun ploeg in Deurne willen komen aanmoedigen moeten hun kaart in voorverkoop halen op het secretariaat van hun eigen club. Dit kan enkel op vertoon van hun fankaart. (NPP)

Vanavond Wuustwezel-Antwerp

Wuustwezel ontvangt vanavond kersvers eersteklasser FC Antwerp. Voor de Great Old, na SK Putte en Antonia, de derde opeenvolgende oefenwedstrijd in de Noorderkempen.

Trainer Van Acker laat ook nu weer de volledige kern opdraven. Mertens en Budts blijven aan de kant. Het blijft afwachten of Zoran Campara er zal bijlopen; De Serviër blijft mokken omdat hij geen contractaanpassing kreeg, maar heeft nog wel een verbintenis van twee seizoenen lopen in Deurne. Ibrahim Yattara, met zijn technische hoogstandjes zeer in de smaak van het publiek gevallen op Antonia, mag ook nu zijn kunnen laten zien. Wat de galamatch van 29 juli betreft is de keuze uiteindelijk op Fortuna Sittard gevallen. De andere gegadigden zoals Sheffield en Betis Sevilla haakten af. Volgende week woensdag speelt Antwerp in Schoten tegen Steaua Boekarest. Tot eind deze week vertoeft de spelersgroep in Iepenburg op oefenkamp.

Voor het pas naar vierde klasse gepromoveerde Wuustwezel is het een allereerste troepenschouw. De aanhang van Wuustwezel kijkt benieuwd uit naar de kennismaking met nieuwkomers als Van Aken, de Nederlandse broers Braspenninckx, De Groof, Adam en Swaegers. Aftrap om 19.00 uur.      (NPP/RMR)

 

10 juli 2000

Het Nieuwsblad

Antonia 0 - Antwerp 10

ZOERSEL — Een vroege treffer van Chadwick, op aangeven van Verbeeck, maakte het de nieuwe eersteklasser meteen een stuk makkelijker. Van vlot combinatievoetbal evenwel nog niet echt sprake en ook de afwerking staat nog lang niet op peil. De gemiste penalty van gelegenheidskapitein William Verbeeck was daar een mooi voorbeeld van. Met een volledig nieuw elftal liep het na de rust, tegen een ongetrainde eersteprovincialer, uiteraard nog een stuk makkelijker. Het massaal opgekomen publiek kon zich in die periode opwarmen aan een reeks technische hoogstandjes van de 20-jarige Ibrahim Yattara, een tester uit Guinea, en een paar knappe treffers van Goots. (RMK)

· DOELPUNTEN: 6’ Chadwick 0-1,18’ Verbeeck 0-2, 27’ Chadwick 0-3, 59’ Owolabi 0-4, 66’ en 70’ Goots 0-5 en 0-6, 80’ Van Staeyen 0-7, 85’ Owolabi 0-8, 88’ Goots 0-9, 89’ Yattara 0-10.

· ANTWERP: 1ste helft: Mampaey, Leleu, Evens, Verbeeck, Ribus, Chadwick, Peelman, Siljanovski, Sergeant, De Roeck, D’Haene. 2de helft: Parizek, De Neys, Nagy, Senanu, Van Britsom, Van Staeyen, Fatokun, Van Puym, Goots, Owolabi, Yattara.

8 juli 2000

Het Nieuwsblad

ANTWERP: Oefenpartij op Antonia

Antwerp haspelt vandaag zijn tweede oefenpartij af. Dat gebeurt om 16 uur, in en tegen eersteprovincialer Antonia. Van Acker laat ook nu de volledige kern opdraven, inclusief tester Yattara die woensdag een sterke indruk liet. Ook Zoran Campara, in Putte er niet bij, speelt mee.

Bij Antonia wordt dan weer hoopvol uitgekeken naar de prestaties van nieuwkomers als Thomas Cox, Frederic Wilkin en Kristof Van Looveren.

ABONNEMENTEN - Supporters die een abonnement kochten voor volgend seizoen, kunnen dat vanaf 15 juli gaan afhalen. Het telefoon­nummer van Antwerp wijzigde deze week en is voortaan 03/328.08.60. 

WERKEN - Het bouwverlof is aangebroken en dat heeft ook zijn gevolgen voor de bouw van de nieuwe tribune op de Bosuil. De werken liggen drie weken stil en worden hervat op 31 juli. De eerste competitiematch op eigen terrein, tegen Beveren, haalt men allicht niet. Maar de topper op 9 september tegen Anderlecht zou probleemloos gehaald worden, De Bosuil kan dan 18.000 toeschouwers herbergen.

ANTWERP: Galamatch tegen Fortuna?

Dat Antwerp zich behoorlijk gepakt voelde toen de Trofee Ludo Coeck werd afgelast, is al langer geweten. De Great Old had enkele weken terug nog geen oefenprogramma, maar heeft intussen toch enkele degelijke tegenstanders kunnen strikken. Wedstrijden in Maasland, Dessel, Westerlo en het Nederlandse RBC lagen al vast. Deze week werd ook, Steaua Boekarest gestrikt, een partij die op 19 juni in Schoten wordt gespeeld De enige thuismatch in deze voorbereidingscampagne is op 29 juli. Nadat eerder Betis Sevilla en Sheffield Wednesday afhaakten, lijkt nu het Nederlandse Fortuna Sittard wel toe te happen. (NPP)

De Nieuwe Gazet

ANTWERP OEFENT OP ANTONIA

Te vroeg om een oordeel te vellen over nieuw Antwerp

DEURNE — Na Putte (0-3) speelt Antwerp vanmiddag om 16 uur zijn tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding op Antonia. Van maandag tot vrijdag zijn de roodwitten dan op stage in hotel Iepenburg in Schoten.Zonder voorbarige conclusies te trekken, vallen uit de eerste partij toch al een aantal zaken te onthouden. De Nigeriaan Furo maakte alvast ophef, én door zijn lichaamsbouw en door zijn opstelling. De linkerflank met De Neys en Chadwick rendeerde beter dan de rechterkant. Centraal werd de traptechniek van Da Silva en Campara gemist. Een andere nieuweling die zich deed opmerken was Evens, die bovendien niet op zijn normale plaats speelde. De aanvallers werkten hard maar misten scherpte.Testspeler Yattara toonde zich snel en erg gevaarlijk. Aangezien de keepers Parizek en Mampaey geen bal te zien kregen, kan zeker over  hen niet geoordeeld worden.

Ingevolge de afwezigheden van Da Silva, een ondertussen opnieuw meetrainende Campara, de binnenkort uit Engeland terug verwachte Hilton en de eveneens nog revaliderende Budts en Mertens, is het overigens zeer moeilijk nu al de juiste mogelijkheden van de ploeg in te schatten. De komende weken zullen daarin ongetwijfeld raad brengen.

Ondertussen zijn op de Bosuil de werkzaamheden gestart van de bouw van een nieuwe tribune. Supporters en promotoren die gebruik hebben gemaakt van de financieel aantrekkelijke vernieuwing van hun abonnement na afloop van vorig seizoen, kunnen dit vanaf maandag l7 juli afhalen in de club shop van het stadion. (JCA)

5 juli 2000

Het Nieuwsblad

PUTTE:

FC Antwerp op bezoek

Antwerp speelt vanavond om 19 uur zijn eerste vriendschappelijke wedstrijd in Putte. De supporters kunnen op Kurt Mertens na alle nieuwe spelers al een keer bekijken. De van Sint-Truiden overgekomen spits doet het voorlopig rustig aan, maar raakt wel fit tegen de competitiestart. Vanavond ontbreken ook Hilton en Budts, allebei revaliderend, en Da Silva, die terug naar Brazilië is om de geboorte van zijn eerste kind mee te maken. De blessure van de kleine spelmaker valt minder erg uit dan verwacht. Da Silva kreeg vlak voor zijn vertrek nog een infiltratie en mag volgende week wellicht met de groep hervatten.

Antwerp wil nog steeds het contract van de Braziliaan openbreken om te beletten dat hij volgend seizoen gratis weg kan. Tony Sergeant, Kris Mampaey, Karel D’Haene, Bernt Evens, Gerd Peelman en de Nigeriaan Furo maken vanavond hun debuut. De Guinese tester Ibrahim Yatara krijgt ook een kans om zich te tonen. (NPP/RMK)

6 juli 2000

Het Nieuwsblad

Higginbotham wordt ploegmaat Strupar

BRUSSEL — Danny Higginbotham, in het seizoen ‘98-’99 nog uitge­leend aan Antwerp, wordt volgend seizoen ploegmaat van Branko Strupar. De verdediger die bij Manchester United nooit kon doorbreken, is gekocht door Derby County.

Putte

Antwerp 3

PUTTE - Antwerp stelde in elke speelhelft een totaal andere ploeg op. Chadwick zorgde in de eerste helft voor 0—1. Na de pauze ver­dubbelde William Verbeeck de score. Ganiyu Owolabi, verrassend toch weer van de partij, legde de eindcijfers vast. De Guinees Ibrahim Yattara liet een sterke indruk en wordt verder getest. (NPP)

DOELPUNTEN: 18’ Chadwick 0—1, 64’ Verbeeck 0—2, 77’ Owolabi 0—3

Wachten op Hilton

ANTWERPEN

Luke Chadwick traint al voluit mee bij Antwerp. Zijn landgenoot Kirk Hilton arriveert pas volgende week. Hij werkt in Manchester onder toezicht aan zijn revalidatie, maar mag over een week gewoon meetrainen. Net als voor Barry Budts lijkt de competitiestart iets te vroeg te komen voor Hilton. Beide jonge flankspelers worden pas eind augustus volledig fit verwacht. De andere twee geblesseerden van de eerste trainingsweek, Sandro Da Silva en Kurt Mertens, zijn aan de beterhand. Mertens traint gewoon mee met de groep en Da Silva sluit volgende week ook aan. De kleine Braziliaan vertoeft momenteel in zijn vaderland en werd vader van een zoon, Diego. Trainer Van Acker countert de geruchten als zou Zoran Campara de club alsnog verlaten voor een Spaans of Grieks avontuur.

,,Zoran zit hier gewoon haast mij en traint volop mee. Ach, dat soort geruchten hoort er allicht bij nu we weer in eerste spelen. Iedereen volgt de club nu weer van zeer nabij en er wordt voortdurend gespeculeerd. Elke dag boor ik wel iets anders waarvan ik me afvraag wie dat weer verzonnen heeft. Ik beweer niet dat er niemand meer kan vertrekken, maar voorlopig concentreert iedereen zich op Antwerp. Wij werken gewoon rustig door. Ik ben tevreden over de eerste week. De meeste spelers vertonen wel wat stramheid, maar dat is normaal. Ik zie veel gretigheid in de groep en dat pleziert me als trainer uiteraard enorm.”

Intussen bouwt de firma Cordeel lustig verder op de Bosuil. De meest pessimistische prognose wil dat het complex pas op 9 september wordt ingehuldigd, als landskampioen Anderlecht op bezoek komt. Maar de financiers maken zich sterk dat alles ter gelegenheid van de eerste competitiethuismatch tegen Beveren in gebruik kan worden genomen. Het is overigens nog geen uitgemaakte zaak voor wie de tribune is bestemd. Voor gewone competitiewedstrijden kan de thuisaanhang daar zitten, maar de kans is groot dat bij de komst van de toppers Anderlecht,Club Brugge ,Genk, Lierse, GBA en Standard, de bezoekende supporters daar worden geposteerd.

Secretaris Bistiaux zoekt nog steeds een gereputeerde tegenstander voor de galamatch van 29 juli.       (NPP)

4 juli 2000

Het Nieuwsblad

Bouwwerken gestart op de Bosuil

ANTWERPEN

Op de Bosuil is maandag de bouw van de nieuwe tribune gestart. Als alles naar wens verloopt, staat het complec er over vijf weken. Sandro Da Silva is vader geworden en keerde terug naar Brazilië. Zijn blessure evolueert gunstig en hij hoopt over een week gewoon bij de groep aan te sluiten. Chadwick arriveerde gisteravond en traint mee met de groep.  (NPP)

1, 2 juli 2000

Het Nieuwsblad

Da Silva naar Brazilië

Antwerp - Sandro Da Silva keert eertdaags terug naar Brazilië om er de geboorte van zijn eerste kind mee te maken. De kleine spelmaker is nog steeds niet fit. en mist mogelijk de competitiestart, net als Budts en Hilton. Hulptrainer Paul Degenaers is vanaf dit seizoen ook jeugdcoördinator. (NPP)