Make your own free website on Tripod.com

22 maart 2001

Het Nieuwsblad

ANTWERP: Geen problemen rond Shtaniuk

Antwerp reageert onbewogen op de berichten als zou de club geld moeten aan Dynamo Moskou voor de transfer van Siarhei Shtaniuk. De Wit—Rus speelde zaterdag mee in Moeskroen en zit inmiddels weer in z’n vaderland om er twee interlands af te werken. Shtaniuk aast op een transfer naar Engeland, maar heeft nog enkele interlands tekort om er een arbeidsvergunning te krijgen. Antwerp fungeert als tijdelijke tussenstop en wordt daar later allicht flink voor beloond.

,,In een club spelen zowel financiële als sportieve belangen”, stelt secretaris Paul Bistiaux. ,,Shtaniuk is inderdaad een geval apart, maar alles is wettelijk gezien volledig in orde. Wij moeten uiteraard geen geld aan Moskou. Waarom zouden we er nog een centrale verdediger bijhalen op een moment dat we al gered zijn? Wat me wel stoort is dat de journalisten zich allemaal tegen die jongen keren. Hij speelde zaterdag misschien geen schitterende partij, maar het leek wel of hij en O’Shea de wedstrijd alleen verloren. Als andere spelers eens een mindere dag hebben, worden ze nooit zo zwaar aangepakt. Of we niet beter Karel D’Haene hadden opgesteld? Ik merk dat dat ook gepusht wordt vanuit de pers. Waarom? Omdat D’Haene een jonge Belg is? Hij speelde inderdaad goed de keren dat hij zijn kans kreeg, maar je moet van hem nog geen vaste waarde maken. Zijn tijd komt nog wel." (NPP)  

17, 18 maart 2001

Het Nieuwsblad

Moeskroen-Antwerp zaterdag om 20 u.

Mampaey mikt op veertig punten

DEURNE - Na de overwinning van vorige week tegen Gent mag Antwerp op beide oren slapen. De Great Old maakt een rustig seizoen door als nieuwkomer. Extrasportief werd met de bouw van een Themacafé en een nieuwe tribune eindelijk aan het comfort van de fans gedacht, terwijl het behalen van de licentie garant staat Voor een toekomst als eersteklasser.

Kris Mampaey ziet het graag gebeuren, want als alles goed gaat dan blijft de doelman nog vier jaar op de Bosuil.

,,We hebben dit seizoen een grote stap voorwaarts gezet, maar volgend jaar moeten we bevestigen en dat is niet evident”, weet de voorlopige nummer één. ,,Kijk naar wat KV Mechelen dit seizoen overkomt, dat had ook niemand verwacht. We mogen zeker niet op onze lauweren rusten, maar ik ga er van uit dat het bestuur al werk maakt van de kern voor volgend seizoen. Die moet in de eerste plaats afgeslankt worden want dertig profspelers is echt wel teveel. Gelukkig moeten er geen vijf of zes nieuwe spelers gekocht worden om de groep een trapje hoger re laten mikken. Antwerp heeft al een behoorlijke basis met al die jonge Belgen. Jongens als Verbeeck, Ribus, Evens, D’Haene, Budts en De Roeck vormen een mooie waarborg voor de toekomst. Achteraan meen ik te mogen stellen dat het vrij goed zit. In aanvallend opzicht zijn de mogelijkheden minder dik gezaaid. Daar mag gerust nog iets bijkomen.”

Uitschieters

Wat heeft het huidige seizoen nog te bieden voor jullie? Antwerp heeft geen uitgesproken doel meer. ,,Dat klopt. Maar dat wil niet zeggen dat we negen matchen gaan uitbollen, integendeel. Nu kunnen we meer ontspannen spelen en dat geeft ons de kans om nog voor enkele uitschieters te zorgen. Daar krijgen we voldoende kansen voor. In de komende drie wedstrijden bekampen we met Moeskroen, Lokeren en Standard drie ploegen die nog op Europees voetbal mikken. Later volgen ook nog de topper tegen Club Brugge en de derby tegen GBA. De andere vier matchen zijn tegen degradatiekandidaten, dus elke partij heeft nog wel degelijk belang. Wij moeten op veertig punten durven mikken. Dan zou ons seizoen, pas helemaal geslaagd zijn.”

Sinds een zes weken sta jij weer onder de lat. Maar hoe zeker is een doelman van zijn plaats bij Antwerp? ,,Niet meer of minder dan ergens anders, vermoed ik, Het is wel zo dat ik met Parizek en Klak twee te duchten concurrenten heb, maar nu ben ik de nummer één en dat wil ik zo houden. In oktober leek ik ook op weg om een vaste stek te pakken. We wonnen van Moeskroen en Lokeren ik deed het telkens niet onaardig. Maar aan de vooravond van de topper tegen Standard liep ik een rugblessure op en greep Parizek zijn kans. Het kan allemaal zo snel veranderen. Ik heb in mijn carrière al voldoende meegemaakt om te weten dat je ook verder mag kijken dan de volgende wedstrijd. En dat is er één in Moeskroen. Niet makkelijk, maar zoals we de laatste weken draaien zijn we zeker niet kansloos.” (NPP)

De Nieuwe Gazet

ANTWERP: Karel D’Haene verliest basisplaats wellicht aan Wit-Rus Shtanyuk

“Zoveel speelkansen krijg ik niet”

TRAINER REGI VAN ACKER: "Streven naar 34 punten"

DEURNE — Na de 1-0 zege tegen AA Gent zal het nog heel raar moeten lopen wil Antwerp zich dit seizoen niet handhaven in eerste klasse. De rest van de competitie kan dus ontspannen tegemoet worden gezien. Toch wil trainer Regi Van Acker niet spreken van uitbollen. «We gaan proberen er iets van te maken», aldus de Antwerp-coach. «Het streefdoel is en blijft 34 punten, of een gemiddelde van één punt per match. Daarom gaan we ook trachten om op Moeskroen iets te rapen. De ploeg kwam recent tegen Beveren niet verder dan 0-0. Dat moet in elke resterende wedstrijd er Antwerp eveneens kunnen realiseren. Met dat punt zou ik zeer tevreden zijn.»

Toch wil Van Acker Moeskroen niet onderschatten. Jestrovic heeft zeventien keer gescoord, Marcin Zewlakow ook al twaalf. Dat zegt voldoende over hun offensieve kwaliteiten.» (JCA)